Kropp och själ!
Julgodis tips för er som är sugna på att slänga ihop lite hembakt till jul
Goda och och enkla tryfflar. Vill man inte ha glögg kan man ersätta glöggen med t ex Baileys, likör, saffran, vaniljsocker, kanel osv.


ca 20 tryfflar

  • 3 msk vispgrädde
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 1 msk flytande honung
  • 20 g osaltat smör
  • 2 msk glögg
  • ½ tsk kanel
Koka upp grädde, kanel och honung. Värm choklad och smör i micron, ca 1 minut, tills smöret smält. Häll grädden över chokladen och tillsätt glöggen. Rör tills smeten är blank och jämn. Låt svalna och stelna i rumstemperatur i ca 2 timmar. Forma runda kulor av smeten och rulla de ev. i kakao, kokos el. hackad choklad. Förvara tryffeln i kylen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress