Kropp och själ!
Julig Lax med kanel och mandel

Ni förstår säkert att jag är en lax älskar då var och vartannat innehåller just lax. Men det är ju såå gott med!!=)

Ingredienser

4 port

600 g skinn och benfri laxfilé
1 purjolök
2 fänkål
3 msk Arla smör-&rapsolja vitlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen kanel
1 dl flagad mandel

Apelsindressing:
2 dl matyoghurt
rivet skal av 1/2 apelsin
2 tsk flytande honung
2 krm salt

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär purjolök och fänkål i skivor. Lägg dem och laxen i en långpanna. Häll över smör-&rapsolja, salta och peppra. Strö kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda ihop dressingen. Servera lax och grönsaker med klyftpotatis, dressing och apelsinbitar.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress