Kyckling paj

Pajdegen
2 dl havregryn
1 dl vatten
½ dl rapsolja
1½ dl sojamjöl
1-2 krm chilipulver
salt
Pajfyllning
300 g färsk kycklingfilé
1 gul lök
½ msk olja
2 dl kesella 1 %
3 ägg
1 dl mjölk
3 vitlöksklyftor
6-8 soltorkade tomater i olja
2 dl riven parmesanost, ca 75 g
1 näve ruccolasallad
salt, peppar
Sätt ugnen på 200° C. Blanda havregryn, olja och vatten i en skål. Låt stå och svälla minst 15 minuter. Blanda i chilipulver och en nypa salt. Tillsätt sojamjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen något större än pajformen och täck pajformens botten och kanter med deg. Nagga pajbotten och färgrädda skalet i 10-12 minuter.
Strimla lök och kyckling. Bryn kycklingen i oljan. Blanda i löken och stek den mjuk.
Låt tomaterna rinna av och skär dem i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kesella, ägg, mjölk, vitlök, tomater, parmesan, salt och peppar.
Fördela kycklingen och löken i botten på pajskalet. Lägg ruccolan ovanpå. Bred sedan ut krämen över hela pajen.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills krämen stelnat.
Njut den krämiga pajen med en god sallad.
Kommentarer
Trackback