Lax i ugn

Portioner: 4

Ingredienser:
700 g laxfilé med skinn
½ citron
salt och peppar
4 salladslökar
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk riven färsk ingefära
2½ dl matlagningsgrädde

Utförande:
Sätt ugnen på 220°. Skär laxen i 4 bitar och lägg dem i en smort ugnssäker form. Pressa citron över laxbitarna och krydda dem med salt och peppar. Strimla salladslöken. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Hacka den fint och krossa vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken, chilin, vitlöken och ingefäran ett par minuter tills det mjuknar men utan att det får färg. Fördela röran på laxbitarna och häll grädde runtom. Sätt in formen i ugnen i 10 ? 12 min beroende på hur tjocka laxbiten är. Servera laxen ur formen med råris eller kokta grönsaker.


Kommentarer
Postat av: Hello

Mer bilder skulle inte skada. Risk att man tröttnar på all text...

2010-10-23 @ 19:52:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0