Keso plättar
ca 5-8 stycken (beroende på storlek)
Du behöver:
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
1 liten förpackning Keso (ca 2,5 dl)
Tips på annat att ha i:
Skinka i bitar, finhackat äpple, rivna morötter, blåbär, färska bär, valfria frukter/grönsaker, kanel, kardemumma. Egentligen allt man gillar! Keso passar till det mesta!
Småbitar är det som gäller av allt..
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en bunke och klicka sedan ut smeten i en stekpanna. Stek i smör.
Stek den länge på första sidan, för det är ganska svårt att vända plättarna! Ju mindre desto lättare att vända.
Tips: Smeten går att förvara i kylen i någon extra dag.
Ett annat smart tips är att använda kesoplättarna som hamburgebröd eller annat, med lite fantasi! Men det krävs förståss att ni lyckats med dem i stekpannan...
Du behöver:
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
1 liten förpackning Keso (ca 2,5 dl)
Tips på annat att ha i:
Skinka i bitar, finhackat äpple, rivna morötter, blåbär, färska bär, valfria frukter/grönsaker, kanel, kardemumma. Egentligen allt man gillar! Keso passar till det mesta!
Småbitar är det som gäller av allt..
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en bunke och klicka sedan ut smeten i en stekpanna. Stek i smör.
Stek den länge på första sidan, för det är ganska svårt att vända plättarna! Ju mindre desto lättare att vända.
Tips: Smeten går att förvara i kylen i någon extra dag.
Ett annat smart tips är att använda kesoplättarna som hamburgebröd eller annat, med lite fantasi! Men det krävs förståss att ni lyckats med dem i stekpannan...
Kommentarer
Trackback