Omelett med potatis, spenat och feta
1 person
2 ägg
Salt
Peppar
lite olivolja
75 g potatis
1 vitlöksklyfta
200 g färsk spenat
15 g fetaost
Servera med tomat, eller grönsallad.
2 ägg
Salt
Peppar
lite olivolja
75 g potatis
1 vitlöksklyfta
200 g färsk spenat
15 g fetaost
Servera med tomat, eller grönsallad.
Tillagning
Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev bröd.
ca 340 kcal portion. utan bröd inräknat.
50 % fett 27% protein 23 % kolhydrat
Kommentarer
Trackback