Julgodis tips för er som är sugna på att slänga ihop lite hembakt till jul

Goda och och enkla tryfflar. Vill man inte ha glögg kan man ersätta glöggen med t ex Baileys, likör, saffran, vaniljsocker, kanel osv.


ca 20 tryfflar

  • 3 msk vispgrädde
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 1 msk flytande honung
  • 20 g osaltat smör
  • 2 msk glögg
  • ½ tsk kanel
Koka upp grädde, kanel och honung. Värm choklad och smör i micron, ca 1 minut, tills smöret smält. Häll grädden över chokladen och tillsätt glöggen. Rör tills smeten är blank och jämn. Låt svalna och stelna i rumstemperatur i ca 2 timmar. Forma runda kulor av smeten och rulla de ev. i kakao, kokos el. hackad choklad. Förvara tryffeln i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0