Julig Lax med kanel och mandel
Ni förstår säkert att jag är en lax älskar då var och vartannat innehåller just lax. Men det är ju såå gott med!!=)

Ingredienser
4 port
600 g skinn och benfri laxfilé1 purjolök
2 fänkål
3 msk Arla smör-&rapsolja vitlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen kanel
1 dl flagad mandel
Apelsindressing:
2 dl matyoghurt
rivet skal av 1/2 apelsin
2 tsk flytande honung
2 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär purjolök och fänkål i skivor. Lägg dem och laxen i en långpanna. Häll över smör-&rapsolja, salta och peppra. Strö kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda ihop dressingen. Servera lax och grönsaker med klyftpotatis, dressing och apelsinbitar.
Kommentarer
Trackback