Må bra kaka (Sockerfri, laktosfri)
1 dl rapsolja
4 äggvitor
1 dl russin
1 dl hackade dadlar
1 dl hackade fikon
1,5 dl durumvetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk havssalt
50 g mörk choklad (minst 70 % kakao och sockerfri)
Kokosflingor till formen
(Byt durumvetemjöl mot glutenfritt mjöl eller bovetemjöl för att få ett glutenfritt alternativ. Laktosfri keso passar perfekt som tillbehör för laktosintoleranta. Tänk även på att använda mjölkfri choklad för att få en laktosfria variant)
Sätt ugnen på 175 grader. Olja in en form med löstagbar kant och bröa den med kokosflingor. (kokosfett är ett fett som kroppen inte tar upp lika bra, så det är okej i lagom mängd) Blanda ihop äggvitor, durumvetemjöl, kakao och havssalt och vispa väl. Krossa eller smält mörk choklad och blanda med russin, dadlar och fikon. Rör ihop smeterna och häll i formen. Grädda ca: 20 minuter eller tills kakan är genomtorr. Prova gärna med en teststicka. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar. Servera med keso och färska bär.