Tacopaj

Det här blev en god paj, vilket märktes tydligt då det bara blev en liten bit kvar i formen. Jag serverade den med en enkel med fräsch sallad. Galiamelon blandat med en massa olika gröna blad.



Tacopaj
4 portioner

2 dl havregryn
1 dl vatten
½ dl rapsolja
1½ dl fint fullkornsvetemjöl

200 g mager nötfärs
1 liter vatten
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk tacokrydda
1 krm svartpeppar
½ tsk vitlökspulver
2 dl vatten
2 tomater
50 g riven

Blötlägg havregrynen i vatten och olja. Låt dra i ca 15 minuter. Rör om så att grynen mosar sig. Arbeta in mjölet och kavla sedan ut degen så den passar en pajform med 25 cm i diameter. Täck formen med degen och förgrädda skalet ca 10 minuter i 200º C.

Koka sojafärsen i vattnet enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs löken i lite olja och tillsätt sojafärsen. Rör ner kryddorna och vattnet. Låt puttra några minuter. Skiva tomaterna och riv osten.
Fördela sojafärsen i pajskalet och täck med tomatskivorna. Strö över osten.
Grädda pajen ca 20 minuter.
Låt svalna lite innan den serveras med en fräsch sallad.


Jag dubblade pajdegen för att det skulle bli lagom mängd till pajformen och blev mycket bra!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0